Wild Thing Crew

Sailing Team

Nieuws-Blog Post New Entry

13 juni

Posted by Erik on June 15, 2011 at 2:08 AM

Een verlengd weekend, dus grote kans dat er op één van die dagen gezeild word. Pinkstermaandag was de uitverkoren dag voor onze gast Jan. Samen met Thierry en Matthieu is er voldoende bemanning om met een ZW 3-4 Bft  (met wat windstoten tot 5 Bft) te zeilen. Bij aankomst zien we iounda (als ik het mij goed kan herinneren) van Ed Balke liggen, en krijgen we een rondleiding  op deze klassieker ontworpen door Johan Anker in 1914. Prachtig.

Tijd voor ons om te vertrekken. Onze gast is geen zeiler dus zorgen we voor rustig zeilen en zetten een reef. Dit loont want de wind trekt aan tot 6 Bft. Met een heen en weer tussen de Roompot end Colijnsplaat blijft dit uiteraard volledig beheersbaar en comfortabel voor onze gast.

Tijdens de Charity race was de helmstok afgebroken. Deze wordt nu door onze klusjesman exact nagemaakt uit latten van 4mm dikte. De helmstok heeft de vorm van een zwanenhals, of in wiskundige termen een kromme met 2 buigpunten. De eerste 2 gekleefde lagen gaven een significante afwijking tov de oorspronkelijke vorm. Matthieu bevestigde mij gisteren dat dit met de volgende laag verholpen is en nog slechts 2cm afwijking geeft. Er moeten in totaal 12 lagen op dus dat komt dik in orde. 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments