Wild Thing Crew

Sailing Team

Nieuws-Blog Post New Entry

Charity Cup, 29 mei 2011

Posted by Erik on May 29, 2011 at 3:12 PM

Veel te vroeg op weg want de start is vandaag een uur vroeger dan gisteren. Dat is dus 5.30u opstaan want we hebben ook nog even nodig om de helmstok 'voorlopig' te herstellen. Die was gisteren afgebroken, met een bijna MoB tot gevolg. Op een halfuur is dit hersteld door onze meester klusser aan boord. Zo goed als nieuw? Neen dat wordt een nieuwe helmstok laten maken, maar voorlopig is dit voldoende om de race te beginnen.

Gisteren waren we wat overpowered, dus we zetten vandaag een reef.  Vandaag varen we dus de tweede dag, met nagenoeg hetzelfde weer als gisteren alhoewel er niet zo"n windstoten zijn. We varen met zo goed als dezelfde bemanning, dus Matthieu, Dominique, Johan, Biche en gast Manou en mezelf.

De baan merken we deze keer wel goed op aan het startschip en moeten baan 6 (17 mijl) varen. De start verloopt vlekkeloos en en er gaat ook niets meer stuk vandaag. In tegenstelling met Archiroe die een MoB hadden en de race verlieten. Alles loopt dan ook zoals het moet op WT  en halen een aantal keren een snelheid van 10kn. Bij de lus O15 - O18  is er wat verwarring over de te zeilen rak en en we besluiten het voorbeeld te volgen van de 3 eerste boten. We eindigen vandaag opnieuw 4de.

Ondertussen brengen we de boot naar Wemeldinge om woensdag een van de Twilight races mee te doen. We zijn net op tijd terug in Het Sas om de uitslagen te aanhoren.

Op de 2 dagen waren we telkens 4de, genoeg om in het eindklassement de eerste plaats te halen. Dit hadden we echt niet verhoopt maar is wel in dank afgenomen. Waar blijven we nu in godsnaam met die  gigantische beker?

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

1 Comment

Reply Katrien
3:51 PM on May 31, 2011 
Proficiat met jullie overall overwinning !

tot morgenavond in Wemeldinge voor de Twilight Race.

Het Achiroe team