Wild Thing Crew

Sailing Team

Nieuws-Blog Post New Entry

Charity Cup Goese Sas, 28 mei

Posted by Erik on May 29, 2011 at 12:14 PM

Sail4Charity organiseert voor de 5e keer de Charity Cup op de Oosterschelde. Deze keer ten behoeve van Stichting Leef Je Droom! Stichting Leef Je Droom beoogt: het zeilen van meerdaagse wedstrijd- of prestatietochten met jongeren met een levensbeperkende hart- en vaatziekte.

Het beloofde een mooie wedstrijd te worden met een 14-15 kn ZW met wat windstoten. Start was niet met het gebruikelijk startschip en was wat rommelig. Zonder marifoon is het idd moeilijk op te hoogte te zijn. De te zeilen baan hebben we aan het startschip moeten vragen, en de P vlag (waarschuwingssein) hebben we pas 10 min later dan de aangekondigde start zien omhoog gaan.

We zijn goed vertrokken en zeilen 2de, maar aan het rak langs de Zeelandbrug blijft de backstag aan de giek hangen en moeten we dit corrigeren wat ons direct 2 plaatsen kost. Bovendien breekt de punt van de helmstok af, waar de helmstok verlenger aan bevestigd is. Onze stuurman ligt bijna overboord en we maken een manoeuver alsof we uit het roer lopen.  Vanaf dan is het achtervolgen en halen we toch nog de 4de plaats.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments