Wild Thing Crew

Sailing Team

Nieuws-Blog Post New Entry

Goofy 4, 7 jan 2012

Posted by Erik on January 10, 2012 at 4:55 PM

En dit is dan de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. En hierbij tevens onze beste zeilwensen aan de winterzeilers.

Na de brokken van vorige wedstrijd met de topping lift en deslippende  buitenboordmotor schroef, is Wild Thing weer in orde en staan we te popelen om van start te gaan. Er staat iets meer wind dan voorspeld, maar besluiten toch om met vol tuig te zeilen. We reven dus niet want we zijn met 6 vandaag, moet kunnen. Blijkbaar staat onze klok niet juist want we zijn te vroeg weg, dus terug naar de start en daar vertrekken we weerom en nog wel op tijd ook. Goede start. Het is opkomend water en botst niet met de WNW wind wat de golfslag beperkt houdt en dus niet zo nadelig voor Wild Thing. Op naar SVK8 welke we -met dank voor de verleende voorrang van Prince de Petarq- kunnen ronden. De toegenomen wind maakt dat we iets overpowered zeilen en maakt het parcours extra sportief. De SVK5 wordt ook gerond en we kunnen op weg naar SVK4. Onderweg verliest Frank zijn evenwicht en gaat overboord. Niemand raakt in paniek en binnen 5 minuten zijn we terug bij onze MOB en hijsen we hem terug aan boord..

Onze MOB had een droogpak aan en droeg uiteraard zijn reddingsvest. Op Wild Thing wordt niet uitgevaren zonder dat ieder zijn reddingsvest aan heeft, dit is een vaste regel die nu niet onverstandig blijkt te zijn. Dankzij het droogpak is onze nu         ex-MOB nog helemaal droog, op zijn haar na en hij wil de wedstrijd verder te zetten.

Dit doen we dan ook maar... de fokke schoot heeft het bij de rescue-actie begeven en herstelling is tijdens de wedstrijd niet mogelijk. Het niet kunnen trimmen van de fok betekent met deze wind een te groot risico en we besluiten voor een DNF. Op naar de haven en voor de eerste keer komen we eerst aan in de haven ... echter niet met line honours.

Tot volgende week, op de zeiltrim training onder leiding van Maxim Van Pelt.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments