Wild Thing Crew

Sailing Team

Nieuws-Blog Post New Entry

Iedereen kan reageren op deze blog  door  'comment' te gebruiken

view:  full / summary

Goofies oktober 2017

Posted by Erik on October 26, 2017 at 3:15 PM Comments comments (0)

Best veel wind (6 bft) en een onvolledige crew.

Maar toch een 5e plaats.

Nazicht reddingsvesten

Posted by Erik on December 11, 2014 at 6:40 PM Comments comments (0)

Al de reddingsvesten nog eens opgeblazen op nazien van lekken, groene zegels, werkend fluitje, en nawegen van de ampule (139gr). Een van de 6 reddingsvesten blijkt lek, op de hoogte van een vouw te midden een verkleurd plekje. De lek is waarschijnlijk ontstaan door wrijving met het rode omhulsel. De 4 oudere reddingsvesten van het merk Bestimo doen het nog steeds uitstekend, maar 1 van de 2 nieuwere Plastimo reddingsvesten is dit lek en gaan we dus niet meer gebruiken.

Het loont dus zeker de moeite om de reddingsvesten jaarlijks na te kijken.

Goofy dec 2014

Posted by Erik on December 11, 2014 at 5:50 AM Comments comments (0)

8 ste plaats op 40 deelnemers in ongemeten > 10 meter. Geen slecht resultaat ondanks de tactische missers.

Overall uitslag zover, staan we eveneens op een 8ste Plaats.


Volgende week is het Kerstrace (een achtervolgingsrace) waar we steeds weer gans achteraan moeten starten volgens een onbegrijpelijk mysterieuse handicap berekening. De kans om vooraan te eindigen is dan ook onmogelijk, we nemen dan ook enkel deel omdat het een extra winterwedstrijdje is.

Charity Cup 2014

Posted by Matthieu on July 7, 2014 at 12:20 PM Comments comments (0)

 

Zaterdag zorgt een gemiste start dat we pas 2e in reële tijd de eindmeet halen. Gelukkig worden we wel 1e in gecompenseerde tijd.

Zondag doen we het beter; een goede start zorgt ervoor dat we als eerste de eindmeet halen in reële tijd (eerste line honors voor Wild Thing !!). In gecompenseerde tijd worden we ook eerste.

 

Wild Thing wint dit jaar dus de Charity Cup in zijn classe.

 

Volledige uitslagen: http://www.sail4charity.nl/media/19110/uitslag_charity_cup_2014_sw_klassen.pdf

Verslag: http://www.clubracer.be/2014/6/22/the-untouchables-wild-thing-oemoemenoe-en-drocke-oort-winnen-charity-cup-2014

 

 

 

Bedankt aan de organistaroren en tot volgend jaar

Goofies 2013 - 2014

Posted by Matthieu on July 7, 2014 at 12:15 PM Comments comments (0)

 

Mooie resultaten vooral de laatste Goofies waar we respectievelijk 3,2 en 2e plaats konden bemachtigen wat ons een verdienstelijke 5e plaats Overall geeft.

Volledige resultaten op: http/www.wsvnb.nl/modules/smartsection/item.php?itemid=584

 

 

Schelderegatta 2013

Posted by Erik on June 9, 2013 at 3:55 AM Comments comments (0)

Gisteren 9 juni 2013 was Wild Thing Crew uitgenodigd door Filip om de Schelderegatta 2013 mee te zeilen. Je vond dus de -bijna volledige- Wild Thing Crew op PRUTS,  een Egeyat 40 . Uitslag nog niet gekend, wat in deze tijd van on-line en 'instant' informatie bizar is.

Achteraf gezellig etentje in De Burgerij vlakbij 't MAS, met een fantastisch zomerweertje, Zalig.

 

Goofy 7, 7 apr 2012

Posted by Erik on April 8, 2012 at 7:15 AM Comments comments (0)

Laatste race van het winterseizoen en we zijn gekomen om de 9de plaats te verdedigen. Met de noorderwind zou er veel halve wind gezeild worden, en dat was in de baan door Goofen uitgezet dan ook niet anders, Toch gingen we even de Hammen in en door de 2 lusssen tussen R19 en R30 hadden we een aantal kruisrakken.

Ondanks een lichte onderbemanning (4 ipv de ideale 5 bemannning) lukt het ons aardig om bij de kruisrakken bij te blijven. In halve wind aan 12 knopen, schiet het goed op en we komen 7de over de finish, op handicap gecorrigeerd naar de 9de plaats.

Overall eindigen we op een gedeelde 8ste plaats met 'All Inclusive'  

Training 17 mrt,2012

Posted by Erik on April 8, 2012 at 7:10 AM Comments comments (0)

De bemanning laat verstek gaan door ziekte, vakantie, en nog van dat flauw gedoe. Ik dus alleen naar Colijnsplaat om WT te vertegenwoordigen en monter aan op Fast One van Guy en vrouwlief.

Heb dan achteraf -voor de ganse crew- de sliptongetjes à volonté verorberd. De ontbrekende WT crew  had ongelijk, want die sliptongetjes van Kees zijn overheerlijk.

Erik

Goofy 6, 3 mrt 2012

Posted by Erik on March 4, 2012 at 10:45 AM Comments comments (0)

Eindelijk nog eens een Goofy zonder extreem weerbeeld. Het was deze keer een echt lenteweertje, dus uitstekend zeilweer met een ruimende wind van  ZW naar W. De Goofen lieten een plaatje rond varen met een aantal lussen in, vertrek naar het Oosten (dus richting brug)De banen, rood voor ORC1, blauw voor ORC2-5 en groot ongemeten

ONG>10m had zwart +Blauw.

Bij de tweede boei liep het even mis en verloren we 2 minuten om deze boei te ronden. Voor de rest verliep de wedstrijd goed zonder verdere problemen (ttz geen materiaal schade en iedereen bleef aan boord:-) Bij ieder rak dat in aanmerking kwam om de spi te trekken hebben we dat ook gedaan. We zijn 8ste over de lijn gegaan en ook op handicap werd dit berekend op 8. Bij naberekening blijkt dat de 2 minuten tijdverlies aan de 2de boei ons 3 plaatsen heeft gekost. Spijtig, maar daar leren we uit. Dat gaan we op de training van za 17/3/2012 nog eens flink inoefenen, om daarna ons te goed te doen aan de sliptongentjes à volonté.

 

Promotie film 2012 Zeeuws jaar van het Water

Posted by Erik on January 10, 2012 at 5:25 PM Comments comments (0)

De bemanning van Wild Thing heeft traditioneel steeds een YouTube filmpje klaar na de Goofy wedstrijden. Dit beeldmateriaal is is ook een aantal mensen opgevallen. In opdracht van de provincie Zeeland, heeft Joost Pieters van Delta Water Award  fragmenten opgenomen in een clip 'Jaar van het water'.

Veel kijkplezier op http://www.youtube.com/watch?v=rwAt-3cnBZo&context=C3d7f13fADOEgsToPDskLvWhOT4Co91gH09vLGWGzP

 

Goofy 4, 7 jan 2012

Posted by Erik on January 10, 2012 at 4:55 PM Comments comments (0)

En dit is dan de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. En hierbij tevens onze beste zeilwensen aan de winterzeilers.

Na de brokken van vorige wedstrijd met de topping lift en deslippende  buitenboordmotor schroef, is Wild Thing weer in orde en staan we te popelen om van start te gaan. Er staat iets meer wind dan voorspeld, maar besluiten toch om met vol tuig te zeilen. We reven dus niet want we zijn met 6 vandaag, moet kunnen. Blijkbaar staat onze klok niet juist want we zijn te vroeg weg, dus terug naar de start en daar vertrekken we weerom en nog wel op tijd ook. Goede start. Het is opkomend water en botst niet met de WNW wind wat de golfslag beperkt houdt en dus niet zo nadelig voor Wild Thing. Op naar SVK8 welke we -met dank voor de verleende voorrang van Prince de Petarq- kunnen ronden. De toegenomen wind maakt dat we iets overpowered zeilen en maakt het parcours extra sportief. De SVK5 wordt ook gerond en we kunnen op weg naar SVK4. Onderweg verliest Frank zijn evenwicht en gaat overboord. Niemand raakt in paniek en binnen 5 minuten zijn we terug bij onze MOB en hijsen we hem terug aan boord..

Onze MOB had een droogpak aan en droeg uiteraard zijn reddingsvest. Op Wild Thing wordt niet uitgevaren zonder dat ieder zijn reddingsvest aan heeft, dit is een vaste regel die nu niet onverstandig blijkt te zijn. Dankzij het droogpak is onze nu         ex-MOB nog helemaal droog, op zijn haar na en hij wil de wedstrijd verder te zetten.

Dit doen we dan ook maar... de fokke schoot heeft het bij de rescue-actie begeven en herstelling is tijdens de wedstrijd niet mogelijk. Het niet kunnen trimmen van de fok betekent met deze wind een te groot risico en we besluiten voor een DNF. Op naar de haven en voor de eerste keer komen we eerst aan in de haven ... echter niet met line honours.

Tot volgende week, op de zeiltrim training onder leiding van Maxim Van Pelt.

Kerstrace 17 dec 2011

Posted by Erik on January 10, 2012 at 3:30 PM Comments comments (0)

Laatste wedstrijd van het jaar en....we zijn met te weinig bemanning. Een oproep op clubracer heeft niet het gewenste resultaat dus doen we het maar met 3.

Er staat redelijk wind bij tegenstroom, en dit geeft een te grote golfslag voor Wild Thing en slechts met 3 bemanning.... tja dit wordt moeilijk om aan de wind snelheid te houden. Maar geen erg, veilig zal het wel zijn want Matthieu heeft voor een rescue team gezorgd tijdens de Kerstrace.

Volgens traditie is de baan en plaatje rond, en we beginnen met een aandewindse rak. Door het gebrek aan gewicht geraken we zoals verwacht moeilijk door de golven heen, maar komen dan uiteindelijk toch aan de rood groene boei. Kunnen we dan nu de spi trekken?  Het weer laat dit wel toe zelfs met slechts 3 aan boord. Echter blijkt de spi-val losgeraakt en hangt halfweg de mast. Bovendien is de spiboom ophouder (de topping lift) defect.... dus geen spi en daarmee ook geen kans om het peleton terug bij te benen.

Dus genieten we maar van het prachtige zeilweer en laten de uitslag voor wat het is.

 

 

Nazicht reddingsvesten

Posted by Erik on December 11, 2011 at 6:40 PM Comments comments (0)

Wat doe je op een weekend als er geen Goofies, training of kerstrace is ? Dan kijk je bijvoorbeeld eens na of de reddingsvesten nog wel veilig zijn.

Even de vest openritsen, ampule eruithalen en nawegen of dit wel 139 gr is, de manuele hendel uitproberen, de groene veiligheidsindicators checken, noodfluitje uitproberen, en uiteraard de reddingsvest opblazen en checken of deze na een paar uur nog steeds op spanning staat. 

 

 

 

 

 

Goofies dec 2011

Posted by Erik on December 4, 2011 at 11:50 AM Comments comments (0)

We zijn er terug ....  met wat gène merk ik dat het laatste bericht alweer dateert van juni. Dus dringend tijd om de draad terug op te nemen.

Dus even in telegram stijl

Goofy 1 : 10de plaats, Antwerp Race voor de eerste keer meegedaan, Goofy 2 : vrij vlug anker uitgegooid en toch nog de startlijn overschreden voordat de wedstrijd werd afgelast

Goofy3 : We verkiezen te reven en de kleine fok te zetten, kwestie van voorzichtig te zijn met deze rukwinden. Goede start genomen op dit aandewindse rack naar boei R22 (thv Roompot). De aandewindse racks zijn niet het sterkste punt van WT, voordewinds des te meer. Na het ronden van R22 gaan we heel de weg terug naar Colijnsplaat om SVK12 te ronden. De kleine spi erop en we vliegen naar de SVK12, met een max van 16.2 knopen. We raken de tel kwijt  hoeveel boten we inhalen. Daarna terug aandewind naar de SVK5 om terug onder spi naar SVK11 af te stevenen. Dit keer echter niet zo snel omdat we pal voor de wind zeilen. Volgende keer afrakken en gijpen.... we weten waarop te trainen !!!!

Al bij al een zeer leuke race, met een betere wind als verwacht.

 

 

13 juni

Posted by Erik on June 15, 2011 at 2:08 AM Comments comments (0)

Een verlengd weekend, dus grote kans dat er op één van die dagen gezeild word. Pinkstermaandag was de uitverkoren dag voor onze gast Jan. Samen met Thierry en Matthieu is er voldoende bemanning om met een ZW 3-4 Bft  (met wat windstoten tot 5 Bft) te zeilen. Bij aankomst zien we iounda (als ik het mij goed kan herinneren) van Ed Balke liggen, en krijgen we een rondleiding  op deze klassieker ontworpen door Johan Anker in 1914. Prachtig.

Tijd voor ons om te vertrekken. Onze gast is geen zeiler dus zorgen we voor rustig zeilen en zetten een reef. Dit loont want de wind trekt aan tot 6 Bft. Met een heen en weer tussen de Roompot end Colijnsplaat blijft dit uiteraard volledig beheersbaar en comfortabel voor onze gast.

Tijdens de Charity race was de helmstok afgebroken. Deze wordt nu door onze klusjesman exact nagemaakt uit latten van 4mm dikte. De helmstok heeft de vorm van een zwanenhals, of in wiskundige termen een kromme met 2 buigpunten. De eerste 2 gekleefde lagen gaven een significante afwijking tov de oorspronkelijke vorm. Matthieu bevestigde mij gisteren dat dit met de volgende laag verholpen is en nog slechts 2cm afwijking geeft. Er moeten in totaal 12 lagen op dus dat komt dik in orde. 

Twilightrace 1 juni

Posted by Erik on June 7, 2011 at 2:31 PM Comments comments (0)

Eerste keer meegezeild met de Twilightrace. Op een relatief kleine driehoek voor de startlijn verdringen 34 boten om als eerste te starten. Het is tij mee,  we kunnen niet uitwijken wegens te druk en zijn te vroeg de lijn over. We draaien onmiddellijk terug en prijzen ons gelukkig want een paar seconden later wordt het blauw gele driehoekje gehesen (algemene terugroep)  wegens valse start. We wringen ons een tweede keer naar de startlijn op enkele decimeters afstand van onze concurenten en zijn dit keer perfect op tijd over de start. De blauw gele driehoekige vlag wordt weer gehesen dus weer een algemene valse start. Derde keer zal de goede keer zijn dus we bereiden ons voor om nog eens een adrenaline opstoot te beleven, maar dit keer zijn we veel te laat over de finish. De taktieker van dienst en auteur van dit verslag moet nog wat bijleren.  Toch waren er een aantal boten nog te vroeg over de lijn te zien aan de X-vlag blauw kruis (individuele terugroep), die taktiekers hebben nog meer te leren :-)  We vertrekken als voorlaatste en zitten volop in de vuile wind. Dominique zeilde ons als 15de over de finish, gecorrigeerd naar de 19de plaats. Met een goede start, hadden we dit zeker beter gedaan.

Charity Cup, 29 mei 2011

Posted by Erik on May 29, 2011 at 3:12 PM Comments comments (1)

Veel te vroeg op weg want de start is vandaag een uur vroeger dan gisteren. Dat is dus 5.30u opstaan want we hebben ook nog even nodig om de helmstok 'voorlopig' te herstellen. Die was gisteren afgebroken, met een bijna MoB tot gevolg. Op een halfuur is dit hersteld door onze meester klusser aan boord. Zo goed als nieuw? Neen dat wordt een nieuwe helmstok laten maken, maar voorlopig is dit voldoende om de race te beginnen.

Gisteren waren we wat overpowered, dus we zetten vandaag een reef.  Vandaag varen we dus de tweede dag, met nagenoeg hetzelfde weer als gisteren alhoewel er niet zo"n windstoten zijn. We varen met zo goed als dezelfde bemanning, dus Matthieu, Dominique, Johan, Biche en gast Manou en mezelf.

De baan merken we deze keer wel goed op aan het startschip en moeten baan 6 (17 mijl) varen. De start verloopt vlekkeloos en en er gaat ook niets meer stuk vandaag. In tegenstelling met Archiroe die een MoB hadden en de race verlieten. Alles loopt dan ook zoals het moet op WT  en halen een aantal keren een snelheid van 10kn. Bij de lus O15 - O18  is er wat verwarring over de te zeilen rak en en we besluiten het voorbeeld te volgen van de 3 eerste boten. We eindigen vandaag opnieuw 4de.

Ondertussen brengen we de boot naar Wemeldinge om woensdag een van de Twilight races mee te doen. We zijn net op tijd terug in Het Sas om de uitslagen te aanhoren.

Op de 2 dagen waren we telkens 4de, genoeg om in het eindklassement de eerste plaats te halen. Dit hadden we echt niet verhoopt maar is wel in dank afgenomen. Waar blijven we nu in godsnaam met die  gigantische beker?

Charity Cup Goese Sas, 28 mei

Posted by Erik on May 29, 2011 at 12:14 PM Comments comments (0)

Sail4Charity organiseert voor de 5e keer de Charity Cup op de Oosterschelde. Deze keer ten behoeve van Stichting Leef Je Droom! Stichting Leef Je Droom beoogt: het zeilen van meerdaagse wedstrijd- of prestatietochten met jongeren met een levensbeperkende hart- en vaatziekte.

Het beloofde een mooie wedstrijd te worden met een 14-15 kn ZW met wat windstoten. Start was niet met het gebruikelijk startschip en was wat rommelig. Zonder marifoon is het idd moeilijk op te hoogte te zijn. De te zeilen baan hebben we aan het startschip moeten vragen, en de P vlag (waarschuwingssein) hebben we pas 10 min later dan de aangekondigde start zien omhoog gaan.

We zijn goed vertrokken en zeilen 2de, maar aan het rak langs de Zeelandbrug blijft de backstag aan de giek hangen en moeten we dit corrigeren wat ons direct 2 plaatsen kost. Bovendien breekt de punt van de helmstok af, waar de helmstok verlenger aan bevestigd is. Onze stuurman ligt bijna overboord en we maken een manoeuver alsof we uit het roer lopen.  Vanaf dan is het achtervolgen en halen we toch nog de 4de plaats.

delivery Goese Sas, 27 mei 2011

Posted by Erik on May 27, 2011 at 8:43 PM Comments comments (0)

Om het weekend van 28-29 mei de Sail4charity te zeilen, brengen Erik en Dominique WT naar het Goese Sas. Afspraak in Goese Sas  en met één van de wagens verder naar Colijnsplaat. We zijn er al om 16.30u en dat is iets te vroeg, want we willen met laag tij van 18.30u de brug onderdoor. Dus tijd om nog iets te drinken, en aangezien we in al die jaren dat we reeds in Colijnsplaat komen nog nooit in het café van de vismijn zijn geweest stappen we daar dus binnen en krijgen een Witte Hoegaarden in een bevrozen glas, ...zoals het hoort. Om 17.00u is ons glas op en ook ons geduld. Met wat rekenwerk besluiten we dat we de brug onderdoor zouden moeten kunnen. Ondanks al het rekenwerk is het toch elke keer weer spannend of we die brug  zonder schade op te lopen kunnen nemen. Juist voor de brug bedriegt het zicht en lijkt het of we er tegenaan gaan botsen, Niet dus, algebra klopt altijd.Na een uurtje meren we aan in het Goese Sas, klaar voor de race van morgen.

21 mei, knutseldag

Posted by Erik on May 21, 2011 at 5:24 PM Comments comments (0)

Voornemen voor vandaag : de nieuwe op maat gemaakte opbergzakken in de gangboord plaatsen. Matthieu (en vooral Vinciane :))  hebben prachtig werk verricht met deze opbergzakken.  Ze staan nu te pronken op WT.  De wind was voorspeld om in de late namiddag af te zwakken, dus profiteren we (Matthieu en ik) even om het water op te gaan.  De autopiloot werkt echter niet mee, hij werkt helemaal niet. Als echte doe-het-zelvers gooien we de Simrad even open en herstellen we die in no-time. Dus na ... een half uur kunnen we echt het water op  maar er stond reeds te weinig wind, te weinig om zelfs terug binnen te varen dus  gaat de motor op. Terug in de box gaan we verder met herstellingen; vervanging van het elastisch touw dat de backstagen omhoog houdt en de winchen proper gemaakt en opnieuw ingevet.

Ondertussen is het 19.00u (time flies when you're having fun !!!), tijd om   een restaurantje te doen in Antwerpen.  Rond achten zien we Ed Balke  in IZUMI en wat hebben we daar heerlijk gegeten. Wat een Sushi keuken, fantastisch, alle verwachtingen overtreffend.  Nadien na de drukte van de avond nog even verder gepraat met Ed en zijn toekomstige zeilplannen met een gerestaureerde klassieker. Hopelijk nodigt hij ons eens uit om mee te varen. Ik weet dat ik er vanavond over zal dromen, .... en hopelijk zijn ze geen bedrog.   

Het leven is mooi als je zulke dagen mag beleven...... Erik

 


Rss_feed